Opleiding Cardiac Care Unit (CCU) verpleegkundige
CCU
De afdeling bestaat uit vier Eerste Harthulp(EHH) en vier Cardiac Care Unit(CCU) bedden. Daarbij is de afdeling verantwoordelijk voor de volledige acute cardiologische zorg.
De eerste triage wordt direct op de EHH gedaan. Op de CCU wordt de medische behandeling en verpleegkundige zorg voor patiënten met een hartaandoening gegeven, waarbij met name curatieve zorg wordt verleend.
Informatie over het beroep
Als CCU-verpleegkundige verpleeg je patiënten met (acuut)cardiale problemen, meestal voor een relatief kort verblijf. Daarnaast kun je invloeden en innovaties vanuit het (specifieke) medisch/ verpleegkundig terrein omzetten naar kwalitatief goede patiëntenzorg.
Je bent in staat om bij noodzakelijke urgentie aan medische interventies, potentieel snel veranderende en hoog complexe verpleegsituaties onder stressvolle omstandigheden op te vangen op de CCU of EHH.
Informatie over de opleiding
Je ontwikkelt tijdens de opleiding je klinische blik en integratie van kennis en technische vaardigheden ten behoeve van de praktijksituaties op de afdeling. Je leert te handelen in acute en snel wisselende situaties en participeert in het reanimatieteam van het ziekenhuis.
Spreekt het je aan om te werken op deze dynamische afdeling? Ben je leergierig en vind je het leuk om veel afwisseling te hebben in je werk? Dan hebben wij voor jou een mooi opleidingstraject tot CCU-verpleegkundige.
Voordat je met de opleiding gaat starten, begin je in Ikazia met een voorwerktraject van drie maanden op de CCU/EHH. Het doel van deze periode is dat je vertrouwd raakt met het werken op de afdeling, de collega’s, de patiënten en specialismen. Het is een periode waarin een balans wordt opgemaakt of jijzelf een goede keuze hebt gemaakt om door te leren en wij beoordelen of je geschikt bent om te worden aangemeld voor de opleiding.
Het theoretische gedeelte van de opleiding wordt bij ExpertCollege-Nightingale Instituut(ENI) gevolgd en start twee keer per jaar. De duur van de opleiding is 12 maanden bij een 36-urige werkweek. Meer informatie vind je op de site van ENI.
Alle verpleegkundige vervolg- en medisch ondersteunende opleidingen zijn opgedeeld in EPA’s. EPA’s zijn Entrustable Professional Activities oftewel ‘toevertrouwde professionele beroepsactiviteiten. EPA’s geven aan in welke beroepstaken een zorgprofessional in opleiding bekwaam moet worden. Welke kennis, vaardigheden, houding en gedrag daarvoor nodig zijn. EPA’s zijn de bouwstenen van theorie- en praktijkonderwijs in de zorg. De BAZ omvat de eerste EPA’s voor alle acute zorgopleidingen. Hierna volg je de kern- en een aantal specifieke CCU/EHH-EPA’s die je diploma tot CCU-verpleegkundige vormen.
Tijdens de opleiding werk je met een E-portfolio, waarin jouw leerproces inzichtelijk maakt. In de praktijk word je begeleid door je collega CCU-verpleegkundigen en de praktijkopleider en in de theorie door een docent van de ENI. Naast het werken op de CCU loop je stage op diverse andere acute zorgafdelingen in het ziekenhuis.
De opleiding is een CZO erkende opleiding.
Toelatingsvoorwaarden
- Diploma MBO-verpleegkundige of Bachelor Verpleegkundige;
- BIG registratie;
- Stage- of werkervaring op een verpleegafdeling in het ziekenhuis;
- Bij voorkeur een dienstverband van 32 tot 36 uur.
Arbeidsvoorwaarden
Je krijgt gedurende de opleiding een tijdelijk contract voor de duur van het traject. Tijdens de opleiding behoud je je huidige salaris. Na het behalen van je opleiding tot CCU-verpleegkundige bieden we een salaris in FWG 55 aan.
De opleiding wordt door het Ikazia betaald. De arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Ziekenhuizen (o.a. 13e maand en vakantiedagen- en geld ter hoogte van een maandsalaris, pensioen opbouw bij PFZW en PLB-uren).
Een van onze mooie arbeidsvoorwaarden is dat je de mogelijkheid krijgt om met belastingvoordeel een fiets aan te schaffen. Ook kan je bijvoorbeeld korting krijgen op een sport abonnement of aanschaf van een tablet of telefoon.
Sollicitatieprocedure
Solliciteren kan wanneer er een vacature voor een opleidingsplaats is gepubliceerd op onze website of stuur een open sollicitatie naar de praktijkopleider van de afdeling. Vragen over de opleiding kun je stellen aan Wouter van Veen (praktijkopleider CCU) of Yolanda Richter (opleidingsadviseur acute zorg).
Wouter van Veen |
Yolanda Richter |