Zorg voor de patiënt en de toekomst

Opleiding staat nog steeds hoog in het vaandel. Niet alleen van artsen voor diverse specialismen, maar bijvoorbeeld ook van co-assistenten en verpleegkundigen.

“We hebben een jonge, enthousiaste opleidersgroep, met als grootste succesfactor dat de vakgebieden al tijdens de opleiding goed samenwerken en uitwisselen. Ter illustratie: er lopen hier zowel MDL-artsen in opleiding als BBL- en BOL leerlingen verpleegkunde en doktersassistenten in opleiding. De opleidingen bestrijken hiermee het hele spectrum.”

Onderzoek en innovatie op menselijk en materieel niveau
In die missie om voor de toekomst te zorgen, is onderzoek ook erg belangrijk. Meerdere specialismen zetten zich in en zijn betrokken bij basaal  medisch onderzoek. Het specialisme Interne geneeskunde doet bijvoorbeeld onderzoek bij diabetespatiënten. Zo is Ikazia ook één van de drie ziekenhuizen die de pilot verzorgen voor de landelijke screening van darmkanker. Samen met verzekeraar Achmea zoeken we naar de integrale verbetering van kwaliteit in de zorg. “ Bovendien zijn we testcentrum voor Olympus die ons ‘state of the art’ scopen levert. Het is prettig als je voorin meeloopt in innovatie en met het nieuwste van het nieuwste mag werken.”

De beste materialen, opleiders met een neus voor talent en technische ontwikkeling en een atmosfeer van kruisbestuiving. Zo laat de opleidingsvloer van Ikazia zich omschrijven. En welke mensen komen daarvoor in aanmerking?

“Zorg is een keten van telefoniste tot arts, van schoonmaker tot gespecialiseerd verpleegkundige. Bij Ikazia is die infrastructuur heel goed. Naast de drijfveer om de beste in hun vak te worden, heeft iedereen empathie voor de patiënt, medemens en collega’s. Dat zijn de mensen die we zoeken, want alleen zo kunnen we succesvol zijn.”