De weg naar de OK

Voor het begeleiden en bewaken van de patiënt tijdens anesthesie moet je  veel weten van de anatomie en fysiologie van het menselijk lichaam. Daarnaast is kennis van de gebruikte technieken, de medicatie en de benodigde medische apparatuur een must. Dat vereist een driejarige opleiding die je in Ikazia kunt volgen. Tijdens de opleiding word je door zowel de praktijkopleider, werkbegeleiders, als groepsdocent begeleid. Maar dat is niet alles.

Inleven in elkaar en toch ‘to the point’ zijn
“Je moet er ook wel een bepaald type voor zijn: communicatief en sociaal want alles valt of staat bij goede samenwerking. Daarnaast moet je beschikken over een lange concentratieboog, stressbestendig zijn en van aanpakken weten. Op de OK is men wat directer. Onder hoge druk wordt er niet altijd even subtiel met elkaar gesproken. Daar moet je wel tegen kunnen. Elkaar helpen én elkaar scherp houden, maakt mijn werk spannend.”

Werken in Ikazia is als liggen in Ikazia
“Er heerst een goede sfeer hier. Veel mensen doen hun werk echt uit overtuiging. Ik kan het niet precies uitleggen, maar er is een roeping voelbaar om echt het verschil te maken voor de patiënt. Na het buffelen op de OK is het fantastisch als een patiënt je hand even vasthoudt op de uitslaapkamer en zegt: ‘Bedankt dat het voorbij is en dat het zo meeviel. Jullie zijn zo goed voor mij.’ Ik doe gewoon m’n werk en toch is dat een mooie bonus.”

Wil jij ook je talent inzetten op het vlak van medische ondersteuning op de OK, bijvoorbeeld als anesthesiemedewerker of OK-assistent? Kijk dan hier voor de opleidings- en doorgroeimogelijkheden. Heb je al ervaring in een medisch ondersteunende functie? Kijk dan hier of jij misschien één van de nieuwe collega’s bent die wij zoeken.