“Ik heb nooit gedacht dat ik uiteindelijk door zou groeien tot directiesecretaresse”

‘Achter elke succesvolle man staat een sterke vrouw’, luidt het gezegde. Achter Ikazia directeur, de heer Kievit, staat directiesecretaresse Diana Brouw.

Diana Brouw werkt al sinds 2000 bij Ikazia, waar zij begon als secretaresse voor de medische staf. “Toen mijn jongste dochter naar school ging, heb ik naar Ikazia gebeld met de vraag of er parttime administratieve vacatures waren. Ik schreef een sollicitatiebrief, er volgde een gesprek en ik werd aangenomen. Zo begon ik mijn carrière bij Ikazia, voor 16 uur per week op de negende étage van de torenflat.”

Inmiddels, ruim 18 jaar later, werkt Diana als directiesecretaresse voor Ikazia directeur, de heer Kievit. “Ik heb nooit gedacht dat ik uiteindelijk door zou groeien tot directiesecretaresse. Hoewel ik deze ambitie op een gegeven moment wel kreeg, dacht ik toen ik naar deze functie solliciteerde, toch even: ‘Gaat dit me allemaal wel lukken’. Uiteindelijk ging het eigenlijk allemaal vanzelf.”

Ondanks de drukke werkzaamheden en de vele vergaderingen (ook in de avonduren), haalt Diana nog altijd veel voldoening uit haar werk. “Ikazia is nog steeds volop in beweging. Het is leuk om die ontwikkelingen en de processen die daaruit voortvloeien te volgen. Het is erg leerzaam. Ook de jaarlijkse gesprekken met de maatschappen vind ik altijd erg boeiend. Daardoor kom je te weten hoe het daar allemaal reilt en zeilt.”

Diana begint haar werkdagen meestal om 8 uur met het checken van de agenda en het klaarleggen van documenten en andere benodigdheden voor de afspraken van die dag. Daarna leest Diana haar mail. Er moet altijd wel iets ad hoc geregeld worden. Flexibiliteit is in deze baan dus wel vereist. Ook wordt ze veel gebeld. “Geen dag is hetzelfde, er is altijd wel iets te beleven. De veelzijdigheid, de contacten op directieniveau en de dingen die je moet organiseren, dat maakt het werk juist zo leuk.”

Een goede werkrelatie met de directeur is natuurlijk ook een pré. “De samenwerking met de heer Kievit is erg fijn. Hij heeft wel altijd een drukke agenda. Door zoveel mogelijk zaken van tevoren voor te bereiden, hoeft de heer Kievit er vaak pas naar te kijken bij de besluitvorming. Ook bundel ik de zaken die ik met hem wil bespreken en plan daar dan een moment voor in gedurende de week. Voor de urgente zaken kan ik natuurlijk wel op elk moment bij hem terecht.”

Discreet zijn is voor Diana een tweede natuur. “In het woord secretaresse zit niet voor niets het woordje ‘secret’,” lacht ze. “Van Ikazia heb ik de mogelijkheden gekregen om mij verder te ontwikkelen. Natuurlijk zit er ook een stukje kwaliteit in mezelf. Maar ik heb van Ikazia wel het vertrouwen gekregen om hier te mogen staan,” benadrukt Diana.

Omdat Ikazia een middelgroot ziekenhuis is, heerst er volgens de directiesecretaresse een sfeer van ons kent ons. “De samenwerking intern is goed. We doen het echt met elkaar. Ik zie mezelf als een schakeltje in het hele werkproces. We werken uiteindelijk allemaal aan hetzelfde doel; het leveren van zo goed mogelijke zorg aan de patiënt.”