Bedankt Josephine!

Na 31 jaar trouwe dienst neemt Josephine Peltenburg afscheid van Ikazia

Josephine Peltenburg heeft de afgelopen 31 jaar met veel plezier in het Ikazia Ziekenhuis gewerkt. Nu is voor haar de tijd gekomen om met pensioen te gaan. We konden haar natuurlijk niet ongemerkt laten gaan en daarom zetten we haar nog een laatste keer in het zonnetje.

Josephine is sinds 1987 werkzaam in Ikazia. Ze koos in eerste instantie voornamelijk voor dit ziekenhuis vanwege de gunstige werktijden, maar voelde zich uiteindelijk zo thuis dat ze nog vele jaren is blijven plakken. Josephine heeft vroeg in haar carrière vele functies bekleed, maar pakte de kans om de afdeling Dagbehandeling en Kort Verblijf op te zetten met beide handen aan. Sinds 1995 is ze hoofdverpleegkundige/teamleider van deze afdeling. “Haar kindje”, zoals ze het noemt. Met eigen handen heeft ze de afdeling opgebouwd en vervolgens 23 jaar lang met veel passie en plezier onderhouden.

Hoe ziet een gemiddelde dag er voor Josephine uit op deze afdeling? “Eerst natuurlijk een bakje koffie en dan aan de slag!” Ze ontfermt zich onder andere over beddentekorten, ziekmeldingen van het personeel en vele mailtjes die beantwoord moeten worden. “Daarnaast kan het ook flink hectisch zijn. Krijg je het allemaal rond? Zijn de patiënten tevreden? Deze spanning maakte het zo leuk”, lacht de teamleidster.

Met een tevreden blik kijkt ze terug op 31 jaar Ikazia. “Gezellige collega’s, dankbare patiënten en lieve vrienden hebben gezamenlijk voor een mooie tijd gezorgd. Het is eigenlijk één grote familie in Ikazia”, aldus Josephine. Er is daarom op het werk ook altijd ruimte voor een lach, zoals bijvoorbeeld die keer dat ze aan het speechen was terwijl ze ongemerkt twee verschillende schoenen aan had. Daar wordt ze letterlijk tot aan de dag van vandaag aan herinnerd door haar collega’s! (kijk maar eens goed naar onderstaande foto…)

Kortom; een groot deel van haar leven heeft Josephine in ons ziekenhuis doorgebracht, waar ze mooie tijden heeft beleefd. Wat ze haar huidige en toekomstige collega’s nog op het hart wil drukken, is: “Benut elkaars kwaliteiten en heb wat over voor elkaar. Kies wat bij je past en volg je hart!”

Namens iedereen in Ikazia, bedankt Josephine voor al jouw inzet en gezelligheid de afgelopen 31 jaar!